Cascara - sušená dužina kávových bobúľ so zázvorom a škoricou

Cascara v spojení so zázvorom a škoricou ti ponúkne nezameniteľnú chuť plnú korenistých tónov, ktoré ťa zahrejú počas chladnejších dní a dodajú ti potrebnú energiu. Takáto kombinácia sa tradične pije v Jemene a teraz si ju môžeš vychutnať aj ty.

Zloženie: cascara (sušená dužina kávových bobúľ Coffea arabica) 80%, zázvor 10%, cejlónska škorica 10%
Krajina pôvodu cascary: Kostarika
Spracovanie: Natural
Odroda: Caturra, Catuai, Geisha
Nadmorská výška: 1400-1550 m

Hmotnosť: 80 g

 
€6,50 €5,46 bez DPH
Dostupnosť: Skladom
Cascara - sušená dužina kávových bobúľ so zázvorom a škoricou

Podrobný popis

Čo je to cascara?

Kávové bobule alebo kávové čerešne sú plody skladajúce sa z niekoľkých vrstiev. V samotnom vnútri sa nachádzajú kávové zrná, z ktorých sa vyrába káva - to už všetci poznáme. Zrnká boli dlho považované za jedinú zaujímavú časť kávovej bobule a zvyšok sa pre potravinárske účely v našich končinách nevyužíval. Ako sme sa ale mýlili! V skutočnosti sú kávové plody omnoho viac, než len samotné zrná. Dužina nachádzajúca sa vo vnútri a šupka obaľujúca bobuľu v sebe ukrývajú bohatú chuť, úplne odlišnú od chute kávy. Samotná dužina sa aj spolu so šupkou vysuší na slnku a voilà... cascara je na svete. Cascaru možno prirovnať k ovocnému čaju, no zároveň v sebe schováva medové tóny so štipkou kyslosti. Na rozdiel od čaju však obsahuje aj kofeín vďaka svojmu pôvodu z kávovníka, a tak ťa nabije energiou po zvyšok dňa.

Návod na prípravu horúceho nápoja: 8 g nápojovej zmesi (3 lyžičky) zalej s 200 ml horúcej vody (okolo 90°C), nechaj minimálne 7 min. lúhovať, následne preceď cez sitko a môžeš si vychutnávať :)

Výrobok obsahuje kofeín. Neodporúča sa deťom, tehotným a dojčiacim ženám.
Skladujte v suchu, pri izbovej teplote do +25°C, mimo priameho slnečného žiarenia.

Vyrobené na Slovensku.

Dodatočné parametre

Kategória: E-SHOP
Hmotnosť: 0.08 kg