Cascara - sušená dužina kávových bobúľ
Chuťou podobná šípkovému či malinovému čaju, no zároveň unikátna. Zoznámte sa - to je naša cascara. Pochádzajúca zo slnečných kávových plantáží na Kostarike, nabitá kofeínom a vždy pripravená poskytnúť ti unikátny chuťový zážitok.
Zloženie: cascara (sušená dužina kávových bobúľ Coffea arabica)
Krajina pôvodu cascary: Kostarika
Spracovanie: Natural
Odroda: Caturra, Catuai, Geisha
Nadmorská výška: 1400-1550 m
Hmotnosť: 80 g
Podrobný popis
Čo je to cascara?
Kávové bobule alebo kávové čerešne sú plody skladajúce sa z niekoľkých vrstiev. V samotnom vnútri sa nachádzajú kávové zrná, z ktorých sa vyrába káva - to už všetci poznáme. Zrnká boli dlho považované za jedinú zaujímavú časť kávovej bobule a zvyšok sa pre potravinárske účely v našich končinách nevyužíval. Ako sme sa ale mýlili! V skutočnosti sú kávové plody omnoho viac, než len samotné zrná. Dužina nachádzajúca sa vo vnútri a šupka obaľujúca bobuľu v sebe ukrývajú bohatú chuť, úplne odlišnú od chute kávy. Samotná dužina sa aj spolu so šupkou vysuší na slnku a voilà... cascara je na svete. Cascaru možno prirovnať k ovocnému čaju, no zároveň v sebe schováva medové tóny so štipkou kyslosti. Na rozdiel od čaju však obsahuje aj kofeín vďaka svojmu pôvodu z kávovníka, a tak ťa nabije energiou po zvyšok dňa.
Návod na prípravu horúceho nápoja: 8 g nápojovej zmesi (3 lyžičky) zalej s 200 ml horúcej vody (okolo 90°C), nechaj 8-10 min. lúhovať, následne preceď cez sitko a môžeš si vychutnávať :)
Návod na prípravu cold brew: 10 g nápojovej zmesi (4 lyžičky) zalej s 200 ml vody. Daj do chladničky a nechaj lúhovať 15-16 hodín. Po vylúhovaní preceď cez sitko a brutálne cold brew máš hotové.
Výrobok obsahuje kofeín. Neodporúča sa deťom, tehotným a dojčiacim ženám.
Skladujte v suchu, pri izbovej teplote do +25°C, mimo priameho slnečného žiarenia.